Låset som göms i sadelstolpen

Björn Åslund

Björn Åslund

4 mar 2024

Det tog fyra år att utveckla ett cykellås som man inte riskerar att glömma hemma och som inte stör under cykelfärden. Låset försvinner helt enkelt in i sadelröret tillsammans med den speciella sadelstolpen. Det finns nu tillgängligt, och det har granskats av sajten Ebike-news.de

De två komponenterna i låset upp vara möjliga att installera i vilken cykel som helst. Installationen är mycket enkel. Den befintliga sadelstolpen ersätts med Uplock. Denna håller låset inuti, som är tillverkat av hårdanodiserad aluminium 7075. Enligt Uplock testades sadelstolpen under extrema belastningstester för en lastkapacitet på upp till 120 kg . Den är också kompatibel med alla typer av sadlar och ramar.

Inuti sadelstolpen finns själva låset. Låset är nitat och utrustat med en innovativ vikmekanism. Den har en total längd på 93 cm. Lås och sadelstolpe väger tillsammans 1 375 gram.

Det härdade specialstålet är 5 mm tjockt och uppges tåla även bultsaxar. Låset låses upp och låses mekaniskt med nyckel, alltså inget digitalt.

Källa:

https://ebike-news.de/genial-versteckt-dieses-fahrradschloss-kannst-du-nicht-vergessen/216409/

Läs mer