Längre körsträckor med Haibike 2020

admin

admin

31 jan 2021

Haibike SDURO FullSeven LT 8.0 MED Bosch Performance Line CX 2020.

Foto: Haibike

9-08-2019 / Tyska Haibike har ambitionen att ligga i fronten av utveckling e-mtb. I modellutbudet för 2020 hittar vi den nya generationen av Bosch Performance Line CX och möjligheter för dubbla batterier för att öka räckvidden rejält.

Med Bosch Performance Line CX får Haibike-cyklisten 75 Nm i vridmoment, viket förstås är användbart i svår terräng. Själva motorenheten har fått en vinklad position i ramen, vilket bland annat ska förbättra kylningen, för att minska risken för överhettning vid hård belastning.

Som standard får Bosch-modellerna hos Haibike ett ramintegrerat batteri på 625 Wh, med låg placering som ska hålla nere tyngdpunkten. Men med systemet Bosch Dual Battery kan strömförsörjningen utökas med ett extra batteri på 500 Wh – detta batteri sitter på ovansidan av nedre ramröret. Fästet för extrabatteriet ska alternativt kunna användas för drickaflaskor eller en cykellås.

För mtb-åkare som gillar att fräsa fram på stigar under natten väntar mer ljus, åtminstone som ett tillbehör. Haibike 2020 kan utrustas med Skybeamer frontlampa som skingrar mörkret med 5.000 lumen. Till detta kommer även ett integrerat baklyse.

Haibike har även serier mtb med sitt eget motorsystem Flyon, som är utrustat med eConnect. Tillsammans med appen eConnect får man tillgång till en rad funktioner;

  • Registrering av kördata (hastighet, lägen etc.) för att analysera cykelturen
  • Skicka ett nödmeddelande till två telefonnummer i händelse av krasch
  • Larm när cykeln flyttas
  • Visa cykelns position via GPS vid stöld

Det kan även konstateras att de olika Haibike-serierna skiljer sig en del i hjulstorlekar. En del modeller har 29-tum på båda hjulen, andra har 29 fram och 27,5 på bakdäcket för att få bättre köregenskaper.

Läs mer

Annons: