L och M vill ha bort elcykelpremien

Björn Åslund

Björn Åslund

31 jan 2021

1-12-2018/ Centerpartiet, Liberalerna och Moderaterna har i veckan lämnat sina budgetmotioner. L och M gör klart att elcykelpremien ska bort ur budgeten av besparingsskäl. C har tidigare varit kritiska till elcykelpremien, men säger inget om den i sin budgetmotion.

Allt om Elcyklar har tidigare rapporterat om att övergångsregeringen med Socialdemokraterna och Miljöpartiet lagt en budget, där det fanns 350 miljoner kronor avsatta för elfordonspremien. 

Nu är dock det politiska läget oklart, vilken budget för 2019 som kan ta sig igenom riksdagens hinderbana av möjliga och omöjliga partisamarbeten. Det blir den 12 december som riksdagens omröstning om budgeten avgörs. 

Hur det går i denna omröstning avgörs sannolikt i de pågående diskussionerna om regeringsmakten mellan främst S, L och C, och eventuellt MP. Har inte dessa samtal lett till någon överenskommelse pekar en del på att moderaternas budget kan gå segrande genom riksdagen. 

Enligt Dagens Nyheter så har KD sagt att de kan göra gemensam sak med M inför slutvoteringen om budgeten. Sverigedemokraterna lär vara öppna för att lägga sina röster för M-budgeten. Om då C och L lägger ned sina röster, innebär det att M, KD och SD får fler röster, än vad de rödgröna partierna kan få ihop vid budgetomröstningen.

Och med Moderaternas budget blir det ingen elcykelpremie för 2019.

Läs mer

Annons: