Klart för elcykelpool i Linköping

admin

admin

31 jan 2021

Nu är det klart hur Linköpings kommunala elcykelpool ska se ut. Det blir 200 elcyklar, 300 laddplatser samt en digital lösning för bokning och betalning. Uppdraget att driva elcykelpoolen gick till Dreamview Creative. Starten är satt till 1 mars nästa år.

Nyheten presenteras i ett pressmeddelande från Sankt Kors som är ett bolag med uppdrag att främja utveckling och tillväxt i Linköping.

– Dreamview Creative är de som bäst möter målbilden för uppdraget, säger Marie Westerholm, som är Sankt Kors projektledare för elcykelpoolen. Ett intelligent och modernt system som ger användaren en positiv upplevelse och som också har en enkelhet vid bokning och betalning, har varit viktiga faktorer I upphandlingen.

Elcykelpoolen i Linköping är den första i sitt slag i svenska städer.  Den är tänkt som ett komplement till kollektivtrafiken och bidra till att göra Linköping till en smidig stad att besöka och förflytta sig i. Lösningen ska vara utvecklingsbar och flexibel för att möta framtidens behov och möjligheter.

Vi ringer även upp Marie Westerholm:

– Dreamview Creative var en av två firmor som lade anbud. Vi har kommit överens om ett 6-årigt avtal. Tanken är att de även ska stå för driften.

Prislistan är ännu inte spikad. 

– Men det blir någon form av abonnemang, med låg kostnad och troligen ingår första halvtimmen gratis. Vi vill att cyklarna ska rulla, och sedan snabbt lämnas tillbaka, säger hon.

Läs mer