Innovativ lastcykel från Tyskland

Björn Åslund

Björn Åslund

2 jan 2024

Ca Go CS ellastcykel liknar inget vi sett tidigare, genom sin konstruktion med tre olika lastytor.

Vi inleder nyhetsåret 2024 i Tyskland, där vi riktar blickarna mot en klart innovativ lastcykel. Den kanske inte hittar till Sverige, men vi tycker ändå den förtjänar lite uppmärksamhet då den visar på kreativiteten inom cykelbranschen.

Det rör sig om CUV E-Bike CS från Koblenz-företaget Ca Go tidigare, berättar den tyska sajten Ebike-news.de. Förkortningen CUV står för City Utility Vehicle och riktar sig till en bred målgrupp. 

Ca Go CS introducerades först sommaren 2023 och väckte viss uppmärksamhet i branschen. Nu har företaget släppt en uppdaterad version.

En väsentlig förändring är att mer nyttolast är möjlig och att en barnstol också kan fästas. Dimensionerna förblir desamma som tidigare, vilket innebär att CUV fortfarande är en kompakt lastcykel och erbjuder ett utmärkt alternativ till en bil, särskilt i stadsmiljöer.

Den har alltså tre lastytor. Lasten kan inte bara placeras framtill på framstället eller bak på pakethållaren utan även centralt på cykeln. Ca Go kallar transportområdet för ”Center Rack” med en yta på 40 × 33 cm, som tillåter en nyttolast på 35 kg. 

Ca Go CS kommer att bli ännu mer familjevänlig i framtiden. I den reviderade versionen kan en barnstol nu fästas på den bakre pakethållaren.

 Ca Go CUV drivs av ett motorsystem av typen Bosch Cargo Line och man kan välja 545 eller 725 Wh batteri.

Det finns för närvarande tre varianter av lastcykeln. Instegspriset är 5 590 euro.

Läs mer

Annons: