Hyrkoncept med en container elcyklar

admin

admin

31 jan 2021

3-09-2019/ Lifestyle Bike Rental Nordics AB i Sandviken erbjuder ett nytt hyrkoncept. Man erbjuder en hel container med elcyklar som ska fungera som en ”all-inclusive” lösning, eller till företag som vill ha en elcykelpool med tillhörande bokningssystem och infrastruktur.

Detta helhetskoncept innebär att den aktör som vill erbjuda elhyrcyklar som ett alternativ till turister, anställda eller boende i staden, kommer att kunna köpa eller hyra en container full av elcyklar med allt helt färdigt, allt från cyklarna till inredningen av containern, bokningssystem och service-avtal. Containern är designad i en glad kulör och inredd med ljus träinredning, el, belysning, garageport, kompressor och kaffemaskin samt ett väl valt sortiment av coola elcyklar inklusive lådcykel, berättar företaget i ett pressmeddelande.

-En av fördelarna med vårt koncept med elcyklar är tillgänglighet – det finns idag nästan inga elcyklar att hyra annat än begränsat i större städer. Hos enstaka cykelbutiker. Vår målgrupp för användare av konceptet är turister som vill uppleva omgivningarna på cykel, campinggäster, familjer med små barn för utflykter etc, säger Pär Burefjord, som är vd för Lifestyle Bike Rental Nordics AB.

-Om några år siktar vi på att bli ett etablerat hyrkoncept i hela Europa och finns med som alternativ till alla ”hop on & hop off” -bussar i alla större städer i Europa, avslutar Pär Burefjord.

Testat i Gävle

-Under sommaren 2019 har konceptet testats med bra framgång i Gävle där det under soliga dagar ofta varit slut på cyklar. Intressant är att ofta är det Gävles egna invånare som hyrt och vill göra en utflykt en kväll eller en helgdag. Flera kompisgäng har hyrt flera gånger vilket är intressant lärdom till målgruppsanalysen.

Norrlandsfonden är en av bolagets finansiärer.

-Pär och hans kollega Hampus är verkligen två driftiga entreprenörer som nu kommit långt i denna satsning. Kombinationen av innovativ lösning och hållbarhetsprofil är särskilt intressant. Sedan måste jag säga att cyklarna är väldigt coola, säger Johanna Ceder, Norrlandsfonden.

Läs mer