Hyr en elcykel på skidorten

admin

admin

2 feb 2021

 Nu har uthyrning av elcyklar hittat till skidvärlden.  Det Åre-baserade företaget Guestbike erbjuder elcyklar för att man enkelt och miljövänligare ska kunna ta sig runt i skidorter. Cyklarna hyrs via en app och kommer att finnas tillgängliga från och med januari 2021.

Konceptet är enkelt. Guestbikes eldrivna cyklar kommer att finnas på utvalda platser, så kallade hubbar, runt om i Åre och hyrs via den tillhörande appen, berättar företaget i ett pressmeddelande.

Bakgrunden ligger i en efterfrågan från fjällbesökare att ta sig runt utan att behöva ta bilen, beställa en taxi eller gå alltför långa sträckor. Lokaltrafiken är ofta begränsad på skidorter, vilket ytterligare förstärker behovet av en mikromobilitets-tjänst anpassad för kuperad terräng och kallt klimat.

Guestbikes elcykel är utrustad med breda däck, som kompletteras med snökedjor och skidhållare på vintern. Batteriet uppges ge en räckvidd på 50 kilometer. Signifikativt för Guestbike är också packlådan framför styret där pjäxor, matkassen eller ryggsäcken får plats. 

Betalning via appen

Kostnaden för att nyttja tjänsten kommer att ligga på ett par kronor per minut, där all betalning sker enkelt via appen.

– Det här känns riktigt bra! Vi har identifierat ett stort behov av nya transportlösningar på till exempel skidorter. Efter flera år av utveckling och tester lanserar vi nu Guestbike som är till för både besökare och boende på orten. Timingen är extra bra och efter sommarens smygstart vet vi att det är ett uppskattat inslag i Åre, säger Eric Ljudén, medgrundare och vd för Guestbike.

Åre blir först ut som lanseringsort och i vår kommer Guestbike även att vara tillgängligt i några orter i Alperna. I Åre kommer cyklarna att finnas initialt att hyra vid någon av de sex hubbarna, belägna på strategiskt utvalda platser. Lokalisering av cyklar sker via appen.

(Foto: Guestbike)

2-01-2021

Läs mer