HelloRider: Kvalitetskontrollen ska bli 100 procent

Björn Åslund

Björn Åslund

31 jan 2021

HelloRider har återkommit med fler kommentarer efter artikeln om Stina Bjurström som fick vänta två månader på reparation. Bland annat uppger man att det ska bli 100 procent kvalitetskontroll på cyklarna. Men Stina Bjurström avsäger sig vidare kontakt med företaget.

(Foto av Stina Bjurström)

I tisdags publicerade vi artikeln om Stina Bjurström som köpte en Cube elcykel från HelloRider i somras. I början av oktober gick vevarmen sönder så pedalen inte kunde skruvas på. Det blev många mail och telefonsamtal till HelloRider för att få cykeln i användbart skick. Först efter två månaders väntan var cykeln reparerad, då av en fristående cykelverkstad som är återförsäljare av Cube.

Från HelloRider kommer ytterligare kommentarer via mail från Robin Simmering som är chef för den skandinaviska delen av International Bike Group, som äger HelloRider.

Han konstaterar att HelloRider kontaktat kunden Stina Bjurström, för att hitta lösningar. Men Robin Simmering uppger att Stina Bjurström tackat nej till alla erbjudanden, ursäkter, och att hon inte vill ha någon kontakt i framtiden med HelloRider.

Stina Bjurström får se svaret från Robin Simmering, och reagerar:

– Detta är riktigt provocerade. De säger att jag har nekat alla deras erbjudanden. Jag har fått bara ett erbjudande, om man bortser ifrån att de via Allmänna Reklamationsnämnden erbjudit en kompensation på 600 kr. 

– De ringde ju fredags kväll och erbjöd att installera en temporär vevarm. Då hade jag precis hämtat den reparerade cykel från Sjöstans cykel som är en Cube-representant. 

– Dessutom hörde de av sig direkt när de hörde att Allt om Elcyklar ville skriva om detta. Innan dess har jag inte hört ett pip från dem, utöver deras svar via Allmänna Reklamationsnämnden. 

Stina Bjurström förklarar sitt nej till HelloRiders erbjudanden med att hon fått löfte av Cube att kunna gå via Sjöstans cykel för eventuell fler garantiärenden. 

– Då undanbad jag mig att ha nån mer kontakt med HelloRider.

Ny logistikleverantör

Robin Simmering uppger att man undersökt fallet mer detaljerat. Han uppger att dröjsmålet med reservdelar delvis berott på grund av otillgänglighet hos leverantören och delvis på grund av driftsättning av en ny logistikleverantör.

-Därför har vi gjort ändringar för att minimera risken för liknande fall i framtiden. Vi har etablerat 100 procent kvalitetskontroll för utgående cyklar från vårt distributionscenter i Amsterdam till Sverige, åtminstone de närmaste veckorna.

-Vi har anställt en ny skandinavisk eftermarknadschef med stor erfarenhet, för att hjälpa oss att förbättra vår servicemodell.

Från och med januari 2019 kommer vi att utsträcka öppettiderna hos vår kundservice, för att kunderna ska kunna nå oss lättare

-Jag hoppas att jag har visat att vi tar dessa kundfall på allvar, avslutar Robin Simmering.

14-12-2018

Läs mer