Grand Pather byggd för både stan och landet

Björn Åslund

Björn Åslund

11 mar 2024

Tyska Husqvarna har etablerat sig på den svenska marknaden. Nytt för denna säsong är serien Grand Pather, som har ett kraftfullt motorsystem från Yamaha. De tänkta både för bekväma turer i stan men också längre turer ute på landet, där vägunderlaget kan variera.

Husqvarna Bicycles må låta som ett svenskt cykelmärke, men det är tyskt idag. Självklart har det dock historiska rötter i Sverige till motorcykelmärket med samma namn.

De finns tillgänglig i tre modeller, med olika komponentspecifikationer – Grand Pather 6, Grand Pather 5 och Grand Pather 4. De finns med två olika ramar, dels klassisk herram, dels öppen ram med lägre insteg.

Instegsmodellen 4 har motorn Yamaha PW-S2 (75 Nm) och ett 630 Wh batteri. De andra två har Yamaha PW-X3-motorn (85 Nm) och 720 Wh batteri.

Cyklarna har 29-tums hjul och i framgaffeln har en Suntour-dämpare med 80 mm slaglängd.

Grand Pather är utrustade MIK HO-pakethållarsystem. Systemet är anpassningsbart och erbjuder säker montering och byte av cykeltillbehör och barnstolar med bara ett klick. 

Instegsmodellen har ett rekommenderat pris på 47 990 kr. Toppmodellen går loss på 59 990 kr enligt Husqvarnas prislista.

Husqvarna distribueras i Sverige via företaget PIERER New Mobility Scandinavia AB, som finns i Örebro.

Läs mer