Glid med stil på The Outsider

Björn Åslund

Björn Åslund

2 feb 2021

Cykelmärket Michael Blast är kanske inte det optimala för vardagscyklingen. Men vill man vintagekänsla eller egensinnig design så kan det säkert locka. Det har funnits i Sverige några år, och nu lanseras den nya modellen Outsider.

Elcyklar från Michael Blast importeras av företaget Actlife7 som håller till i Sandviken, som även har elsparkcyklar och elmopeder i sortimentet.

Importen av dessa retroinspirerade elcyklar har pågått sedan 2017, och började med modellen Greaser, som har mjuka former och riktig kraftiga däck.

Till 2020 är det dags att utöka sortimentet med The Outsider, får vi veta av vd:n Pär Burefjord som mailar redaktionen:

– Vi vill presentera en världsnyhet på elcykelmarknaden – Outsider elcykel. Vi är importör av Michael Blast elcyklar i hela Skandinavien och delar av Spanien och lanserar nu denna nyhet på marknaden.

Outsidern är kanske inte förstahandsvalet för vardagscyklingen året runt med barnstol och matkassar, då finns det andra elcyklar. Det ser mer ut att vara en elhoj för sommarcyklingen på fritiden, lite lagom långa sträckor.

Den finns i två versioner, dels en med 250 Watt motor i bakhjulet som ska uppfylla kraven enligt EU, dels en starkare med 500 Watt som ej är mopedklassad, enligt Pär Burefjord. Han noterar att man även säljer till kunder utanför EU. 

250-wattaren har ett 36-volts batteri med 13 Ah, vilket innebär 468 Wh. Enligt uppgift innehåller det Samsung litiumjon-batterier.

Ram i aluminium, hydrauliska skivbromsar och Shimano Altus med sju utanpåliggande växlar.

Priset enligt hemsidan är 21 900 kr. Den säljs också hos återförsäljare i bland annat  Stockholm, Söderhamn, Luleå, Göteborg, Köpenhamn och Oslo, uppger Pär Bjurefjord.

13-01-2020

Läs mer

Annons: