Genombrott för batterier med högre prestanda

admin

admin

31 jan 2021

Grafen-polymer-baserade batterier lovar högre energidensitet och högre effekt.

4-5-2019/ Med grafen och rymdteknologi så ska det bli ordentligt fart på litiumbatterier, som kan användas i elcyklar. En kinesisk batteriutvecklare ”Jiangsu NESC Science and Technology Company” uppges ha tagit fram batterier som kan laddas på 15 minuter. De är redan ut i test på elcyklar i Kina.

Uppgifterna kommer från China Daily, som i sin tur fångats upp av Bike-Eu.com.

Att döma av medieuppgifterna har dessa litiumbatterier byggda med grafen-polymer-teknologi förutsättningar att revolutionera batterierna. Sådana uppgifter om batteriframsteg får ofta spridning i medier, men framstegen brukar ligga på forskningsnivån, och då kan det vara många år till fungerande batterier. I detta fall är det mer konkret, enligt China Daily har Jiangsu NESC Science and Technology Company installerat 100.000 batterier i elcyklar för att testa och utvärdera dem.

Enligt NESC:s ordförande Yao Xiaoqing visar grafen-litium-celler förbättringar inom fem områden. De har högre energidensitet, kan ge högre effekt, är mindre temperaturkänsliga, kan ge fler laddcykler och är säkrare.

-Vårt 6Ah-batteri baserat på grafen-polymer-teknik, belyser ett genombrott i elkapacitet, prestanda och livscykel. Möjligheten att ladda elektriska fordon med en hastighet om 10-15 minuter och att göra det över 1500 gånger kommer att hjälpa till att lösa grundläggande problem för nya elfordon, säger Yao Xiaoqing enligt bike-eu.com.

Läs mer