Försök med ellådcyklar fördubblas

admin

admin

31 jan 2021

7-09-2018/ På lördag öppnar Cykelstället som är Umeå kommuns senaste satsning för cyklister. Cykelgarage, servicestation och väderskyddade parkeringar är några av lösningarna. Dessutom kommer U-bikes populära lådcyklar med eldrift till centrum. 

Cykelstället på Kungsgatan i Umeå erbjuder en rad funktioner som ska främja cykling.
Illustration: Umeå kommun

Cykelstället, som ligger centralt i korsningen Kungsgatan – Västra Esplanaden inrymmer en efterlängtad servicestation med tvättmöjligheter och verktyg som passar de flesta cyklar.

– Det ska vara enkelt att använda cykel i Umeå och här får alla som saknar utrymme för att ta hand om sin cykel en plats att hålla till på. Det har varit efterfrågat och därför känns det kul att vi äntligen kan erbjuda den här möjligheten, säger trafikplaneraren Lisa Persson på Umeå kommun i ett pressmeddelande.

I och med Cykelställets öppnande kommer också U-bikes populära lådcyklar till centrum. Sedan tidigare finns ett garage på campus där den som blir medlem kan hyra en cykel för dagen.

– Försöket med uthyrning av eldrivna lådcyklar har varit över förväntan så det känns jättebra att vi nu kan utöka med dubbelt så många cyklar och erbjuda uthyrning i centrum där många rör sig om dagarna, säger Lisa Persson.

Cykelstället erbjuder också väderskyddade parkeringar med utrymme även för lådcyklar och cykelkärror. På platsen finns också en cykelkarusell för barnen och möjlighet att sitta ner och ta det lugnt, till exempel vid det unika barbordet där din egen cykelsadel förvandlas till barstol.

Läs mer