Flera nya Ecoride till 2020

Björn Åslund

Björn Åslund

1 feb 2021

Ecoride vilar inte enbart på gamla framgångar till 2020. Utbudet av elcykelmodeller breddas med flera nya modeller, bland annat Ecoride Rise som sportig modell med bakhjulsmotor och framkorg.

Något som slår en vid granskning av Ecoride breda sortiment, är kärlek till framkorgar på elcyklarna. Det finns på flera befintliga modeller, och det sitter korgar även på de nya modellerna Rise och Bright, dessutom på Ecoride Classic som är en äldre modell som under 2020 återvänder till sortimentet.

Ecoride har lagt upp kortare presentationer av 2020 års modeller på hemsidan. Vad gäller storsäljaren Ambassador syns inga större förändringar.

Ecoride Classic

Nyheten Classic är alltså en tidigare modell som bedömts vara intressant igen. Classic har lite mjukare former som en vink till äldre cykeltyper. Den är tänkt för cyklister som önskar en enkel och underhållsfri cykel, skriver Ecoride. Helt underhållsfri är ju ingen elcykel, men då Classic är singlespeed, alltså utan växlar, slipper man i alla händelser att bekymra sig över växlar. Kraftiga däck, lågt insteg, bakhjulsmotor och en rejäl korg där fram, är andra detaljer som utmärker denna elcykel. Ecoride sätter prislappen till 14 495 kr vilket gör den till företagets billigaste elcykel.

Den nya modellen Rise beskrivs som en sportig elcykel med fokus på stil och funktion. Den har alltså framkorg och en väskhållare baktill, alltså ingen vanlig pakethållare. Cykeln är utrustad med Spintechs R5 motor som är placerad i bakhjulet. Rise kommer i två utföranden, med lågt eller högt insteg. Här får man ha 18 995 kr i beredskap, om man följer Ecorides prisrekommendationer.

Ecoride Bright

Bright är en helt ny hybridcykel från EcoRide. Ecoride tycker den passar för dem som ska pendla längre sträckor, då Shimanos Steps E5000 mittmotor klarar upp till 150 km på en laddning. Även Bright är utrustad med rejäl framkorg och en väskhållare över bakhjulet. Med mittmotor blir prislappen lite högre och den rekommenderade är 24 995 kr.

Sense, som varit en populär modell, har uppdaterats med en mindre mittmotor, också här Shimano Steps E5000. Den finns även med tidigare motoralternativet Shimano Steps E61000 för den som behöver mer vridmoment. För den som vill ha en lite nättare cykel kommer Sense att finnas med 26 tums däck under 2020. Sense med Steps E5000 har prissatts till 24 995 kr och man får lägga till ytterligare två tusen kronor för det starkare motoralternativet.

Shorty är en vidareutveckling på den tidigare elcykeln Shortcut. Shorty beskrivs som en snygg, bekväm och kompakt elcykel med bakmonterad motor, extra breda däck, rejäl framkorg och en stilren väskhållare. Den ska passar för både stadscykling och pendling. För denna har Ecoride satt priset 17 345 kr.

28-11-2019

Läs mer

Annons: