Finska mittmotorn börjar levereras

Björn Åslund

Björn Åslund

2 feb 2021

Finska Revonte, som tillverkar system för elcykelmotorer, har nu börjat leverera till cykeltillverkare. Revonte ONE är en mittmotor med inbyggd steglös och automatisk växel.

Avgörande för de första cykeltillverkarnas beslut att arbeta med det finska företaget, är det faktum att Revonte-drivsystemet erbjuder en hög grad av konfigurerbarhet, berättar Bike-Eu.com. Till och med i en sådan utsträckning att en drivenheten kan användas i i princip cykeltyper – därav namnet Revonte ONE Drive System.

Revonte visades på Eurobike 2019. Därefter har det varit fokus på att få igång produktionen för att få ut Revonte ONE Drive System på marknaden i år. Företaget lanserade ett ”Early Access-program” för att få samarbete med framtidsinriktade elcykelföretag.

De första cykeltillverkarna att användas Revontes motorsystem är Tunturi, Lavelle och RS. Där med kan den finska cykeltillverkaren Tunturi, kan introducera en elcykel utrustad med ONE Drive System i år.

-Vi är glada över att samarbeta med Revonte, säger Riku-Pekka Mikkonen, försäljningschef på Tunturi till Bike-Eu.com.

-Drivsystemets avancerade funktioner i ett paket ger oss den konkurrensfördel som vi letar efter. Den innehåller också möjligheter för konsumenterna att anpassa sina cykels funktioner. Hög anpassningsbarhet av Revonte ONE-systemet gör att vi kan leverera exakt den typ av cykelupplevelse som användarna vill ha. Slutanvändarmobilapplikation med sina många funktioner tar verkligen våra e-cyklar till nästa nivå. 

Läs mer på Bike-Eu.com

https://www.bike-eu.com/home/nieuws/2020/01/revonte-announces-first-customers-for-its-one-drive-system-10137232

(Foto: Revonte)

23-01-2020

Läs mer