Experter spår: Försäljningen kan tredubblas

admin

admin

31 jan 2021

Marknaden för elcyklar är långt i från mättad, spår de experter Bike Euro talat med.

8-10-2019/ Elcyklarna är en väldigt stark trend i många europeiska länder. Och den trenden ser ut att stärkas. Det kan bli en tredubbling eller mer av marknaden, spår de experter som Bike Euro intervjuat.

Marknaden för elcyklarna rullar på hyfsat i Sverige. Visserligen backade försäljningen en del efter att elcykelpremien togs bort, men andelen av cykelförsäljningen blev cirka 13 procent. 

Dock är andelen elcyklar av försäljningen långt större i ett antal mellaneuropeiska länder. Att efterfrågan på elcyklar fortsätter att öka snabbt understryks av försäljningen på Europas största marknader. I Tyskland växte den med 37 procent under första halvåret 2019 till 920 000 elcyklar; nästan samma antal som 2018 års totala försäljning. I Nederländerna ökade omsättningen nära 36 procent under de första åtta månaderna i år, uppger Bike Euro.

Bike Euro har talat med branschexperter. Deras slutsatser; marknaden kommer att tredubblas under de kommande fem åren. Till och med det är en blygsam uppskattning. En orsak till de höga förväntningarna är att det ännu finns ett antal länder i Europa där konsumenterna ännu inte mött elcyklarna och upplevt fördelarna med dessa.

Uppgifterna om tredubblad marknad de kommande fem åren kommer från Manuel Marsilio, som är chef vid CONEBI, den europeiska cykelindustrins organisation.

Hans uppfattning om framtiden innebär att förra årets marknadsvolym 2,5 miljoner elcyklar kommer att ha vuxit till 7 miljoner år 2025.

Andra experter tror på ännu högre tillväxt för elcyklarna i Europa.

Läs mer