Ett mindre elsläp för trampcykeln

Björn Åslund

Björn Åslund

31 okt 2023

Med elassisterad släpvagn kan man dra rejäla lass även bakom en vanlig trampcykel. Tyska företaget Roland Werk visar nu sin motoriserade Paxxter-e som syftar till att vara ett alternativ till ellastcykeln.

I september berättade vi om ett jättestort eldrivet cykelsläp. Nu har samma tillverkare lanserat ett mindre släp i storlek av en vanlig cykelkärra.

Paxxter-e är baserad på sin icke-motoriserade Paxxter och erbjuder 156 eller 239 liter lagringsutrymme, detta på en lastyta av 58 x 78 cm. Paxxter-e har navmotorer installerad i båda dess 16-tumshjul, som var och en driver den med upp till 125 watt.

Systemet uppskattar den erforderliga motoreffekten med hjälp av en pedalsensor. För att säkerställa att släpet kan användas flexibelt, kan sensorn tas bort och fästas på en annan cykel.

Även om trailern inte ska pressa cykeln hårt bakifrån, säger tillverkaren att släpet ska rulla utan ansträngning med hjälp av systemet. Roland Werks mål med Paxxter-e var att få ut en trailer på marknaden som du inte känner när du kör.

Batteriet har en kapacitet på 180 Wh. Släpvagnen fästs på hjulet med hjälp av en dragstång med Weber-koppling. Släpvagnens container är också vattentät och kan låsas. 

Den mindre modellen med en volym på 156 liter finns på Roland Werks hemsida för 3 299,90 euro, medan den större trailern med en volym på 239 liter kostar 3 399,90 euro där.

Källa:

https://ebike-news.de/anhaenger-mit-motor-macht-fahrraeder-zu-cargo-e-bikes/214704

Länk till Roland Werks reklamfilm:

Läs mer