Enklare att anmäla felparkerade elsparkcyklar

admin

admin

2 feb 2021

Den nyligen lanserade sajten felsparkerad.se gör det enklare att anmäla felparkerade elsparkcyklar i våra tre största städer, berättar bland annat Ny Teknik.

Elsparkcyklar, som ligger övergivna på alla möjliga platser, har skapat mycket irritation i främst Stockholm, Göteborg och Malmö, där det finns många hyrsystem för dessa fordon.

Det finns tjänster för anmäla felparkerade elsparkcyklar hos hyrföretagen, men dessa är alldeles för krångliga, anser Andreas Carlsson och Oscar Léman, som bor i Stockholm.

Ute på en gemensam joggingtur bestämde de sig för att göra något åt problemet. Under några sommarkvällar snickrade webbutvecklaren Oscar Léman ihop en sajt, medan kommunikatören Andreas Carlsson tog fram en grafisk profil och varumärket felsparkerad, en lek med orden felparkerad och elspark, berättar Ny Teknik.

Webbtjänsten felsparkerad.se  är skapad med just enkelhet som huvudfokus. Appen hämtar anmälarens position via mobilens gps, och det går sedan att placera ut den felparkerade cykeln på en karta som visas i tjänsten.

Sajten lanserades i början av förra veckan. Redan efter några dagar har man fått in 100-tals anmälningar.

Efter att felparkeringen har rapporterats till felsparkerad.se går anmälan vidare via mejl till Trafikkontorets registratur hos Stockholms stad. Därmed hoppas man sätta press på elsparkföretagen att lösa missbruket med felparkeringarna.

 — Länk till tjänsten https://felsparkerad.se —

Läs mer på Nyteknik.se

https://www.nyteknik.se/premium/de-trottnade-pa-elskoterkaoset-byggde-sajten-felsparkerad-6998727

26-07-2020

Läs mer

Annons: