Endast 15 kilo elcykel

admin

admin

2 feb 2021

Många elcyklar väger kring 25 kilo. Framför allt gör sig alla dessa kilon vid hantering av cykeln. Att kånka upp en elcykel för trappor eller hantera den vid reparation eller punktering, det känns. Så vad sägs om elcykel kring 15 kilo?

Det går att hitta riktigt lätta elcyklar, men de flesta är då väldigt renrakade på komponenter typ racer, dock finns undantag från den regeln. Vi ramlar över det nya cykelmärket BZEN, som tillverkas av ett belgiskt företag. Man har dammodellen Amsterdam med en vikt på blott 14,6 kilo. Herrmodellen Milano väger 14,4 kilo, och hybriden med lite mer framåtlutad sittställning som väger 15,4 kilo.

Lätta komponenter och en aluminiumram bidrar till de ultralätta cyklarna. Batteriet är ganska litet, blott 252 Wh, är dolt i nedre ramröret. Det är så pass diskret att det inte uppenbart att det rör sig om en elcykel. Enligt BZEN ska batteriet ge upp till 60 km körsträcka.

Men faller blicken på bakhjulet blir det mer tydligt att det är en elcykel, för där sitter en Bafang navmotor. Den ger upp till 42 Nm vridmoment och kraften från pedalerna överförs via remdrift.

Någon svensk försäljning känner vi inte till. Men vi tyckte ändå detta lättvikts-koncept var så pass intressant att de förtjänade text och bild här på sajten. Den som vill veta mer kan gå till https://bzenbikes.com/

Prislappen för modellen Amsterdam uppges börja på 2 890 Euro

11-02-2020

Läs mer

Annons: