En uppdaterad Bosch Nyon

Björn Åslund

Björn Åslund

2 feb 2021

Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas är en mässa där man hittar de senaste produkterna på konsumentmarknaden. Bland annat visade en kommande nyhet, en uppdatering av Bosch Nyon, en minidator för elcyklar.

Detta berättas bland annat av sajten Ebike-news.de

Bosch Nyon har funnits sedan 2014, som en liten cykeldator för elcyklar. Vid den tidpunkten ett viktigt framsteg för smart kontroll och styrning av elcykeln.

Men under 2020 uppdateras Nyon. Självklart finns vanlig information om färden, som hastighet och batteriladdning. Men nya Bosch Nyon ska också kunna användas som en smart tränare. Sportentusiaster kan hålla reda på förbrända kalorier och träningseffektivitet i ”Fitness” -läget. Med den extra bröstdetektor registreras även cyklistens hjärtfrekvens.

Hela systemet kan anslutas online med Boschs eBike Connect för utvärdering. Man ska också kunna överföra data till en smartphone via Bluetooth.

Navigationssystemet i Nyon visar tydligt ruttinformationen, och ger möjlighet att förprogrammera rutter, infoga avstickare på vägen och spara kartor. Du kan också välja önskad terrängtyp på färden, bland annat så att mtb-åkare kan komma bort från asfalten.

Den nya Nyon är ännu inte färdig för leverans, men ska komma ut på marknaden senare under 2020.

Läs mer Ebike-News.de

https://ebike-news.de/bosch-nyon-2020-video-ces/187954/Annons

19-01-2020

Läs mer

Annons: