En glidarhoj för sol och värme

Björn Åslund

Björn Åslund

31 jan 2021

27-03-2019/ En del cyklar är bara så snygga, så det är svårt att värja sig. Rayvolts elcyklar finns inte att köpa i Sverige, utan man vår söka sig till varmare breddgrader, där de nog passar bättre.

Modellen på bilden, som heter Rayvolt Ambassador, är ju inte precis någon praktisk året runt-cykel för att plöja snömoddiga och halkiga cykelbanor med matkassarna på styret. 

Här har vi en elcykel som mer är en skönt formgiven assesoar. En glidarhoj som tar sig bäst på strand-avenyn, på väg till en trevlig kväll. Solen kryper mot horisonten och du är omsluten av värme. Typ i Spanien.

För det är i Spanien vi hittar cykeltillverkaren Rayvolt, vars mission är att tillverka och sälja fräckt designade elcyklar. Tre modeller finns.

Företagets sajt ger inte mycket info om Ambassador. Faktum att cykelns sida bara visar en bild och prislapp (3650 euro). Men bilden avslöjar att motorn sitter i baknavet, och att den sannolikt saknar växlar. Skivbromsar både fram och bak. Och så batteriet i en stilig väska, storleken framgår inte.

Hemsidan visar att Rayvolt har många återförsäljare i Europa, Asien, Nord-amerika och i Afrika. Men ingen i Norden. Kanske Rayvolt insett att väder och klimat här inte talar för deras vackertväder-cyklar. Men blir köpsuget stort, går det ändå att beställa cykeln på webben och få leverans till Sverige.

(Foto: Rayvolt)

Läs mer