En Canyon Precede till lägre pris

Björn Åslund

Björn Åslund

1 mar 2022

 2020 lanserade Canyon sin Precede:ON CF, då var det med kolfibrram. Nu lanseras denna citybike i versioner med aluminiumram, och då till en mer överkomlig prisbild för cykelköpare.

Precede:ON är en elegant formad elcykel, främst tänkt för att glida fram i stan med asfalt eller andra släta underlag under däcken. Den platsar i klassen hybdrid, som karaktäriseras av framåtlutad körställning i kombination med pakethållare, stöd och skärmar, som behövs för att vara en allsidig elcyklar som kan ta last och klara nederbörd. 

Canyon erbjuder två typer av ramdesign för dessa modeller med aluminium-ram, dels den med lågt insteg, dels med en med högre ramrör som ändå sitter förhållandevis lågt.

Canyon är ett tyskt märke, och då överraskar det inte att drivlinan kommer från Bosch. På instegsmodellen Precede:ON 5 AL är det en Bosch Active Line Plus motorenhet med 11 utanpåliggande växlar av typen Shimano Deore.

Mellan modellen Precede:ON 6 AL har Bosch Performance motor och utanpåliggande Shimano Deore XT med 12-växlar. 

På toppmodellen Precede:ON 7 AL är det Bosch Performance motor, navväxel från Enviolo och remdrift från Gates.

Cyklarna i storlek M har inbyggt Bosch Powertube batteri på 500 Wh och storlekarna L och XL har 625 Wh.

Instegsmodellen kostar från 28 199 kr och toppmodellen från 38 999 kr.

Tyska Canyon finns inte representerade i svenska cykelbutiker, utan cyklarna beställs via webben och levereras nästa färdigmonterade inom de flesta EU-länder.

Läs mer

Annons: