En bantad och styvare Kenovo

admin

admin

31 jan 2021

En cykel att kasta sig utför bergen med.

Foto: Specialized.

1-10-2019/ Årgång 2020 av Specializeds e-mtb Kenovo har sett dagens ljus. Ramen har bantats ett kilo och blivit mer styvare. En mer aggresiv ramgeometri ska göra att det lättare att klara de värsta nedfarterna.

Kenovo är uppenbarligen inte en e-mtb för stilla åkturer ute i det gröna. Här har vi en e-mtb inriktat på tuff enduro och downhill i högt tempo. 180 millimeters slaglängd på dämpningen antyder en cykel byggd för riktiga påfrestningar.

Specialized är uppenbarligen stolta över vad man nu presenteras. Beskrivningen av Kenovo flödar över av superlativer, som vi förstås hoppas har sin grund i verkligheten.

Specialized beskriver det som den mest kababla e-mtb som någonsin tillverkats, redoför allt! Den är byggt med Spezializeds Sidarm ramdesing, i kombination med erfarenheterna från modellen Enduro. Kenevo är även försedd med den egna Turbo 2.1-motorn med större batteri än tidigare; 500 Wh eller 700 Wh.

Cykeln finns som Turbo Kenovo Expert med ett rekommenderat pris av 78 999 kr och Turbo Kenevo Comp för 63 999 kr. De två Turbo Kenevo modellerna delar exakt samma ram, motor och mjukvara. Expertmodellen ger 40 procent mer räckvidd med 700 Wh batteri. Drivlina och dämpare är också olika.

Läs mer