Elsparkcyklarna kompletterar bussen

admin

admin

31 jan 2021

29-07-2019/ Nu börjar kollektivtrafiken se elsparkcyklarna som ett komplement till det ordinarie trafikutbudet. Skånetrafiken ska börja samarbeta med VOI som hyr ut elcsparkcyklar. Genom samarbetet blir det möjligt för Skånetrafikens resenärer att gratis testa elsparkcykel i Malmö och Helsingborg.

– Våra kunder kan börja sin resa med elsparkcykel och sedan ta sig vidare med tåg eller buss eller göra tvärtom. Vi ser det som ett spännande och kreativt sätt att samarbeta med VOI. Vi hoppas att våra kunder tycker likadant och faller detta väl ut finns det möjligheter att utöka samarbetet ytterligare, säger Camilla Bunke, försäljningschef på Skånetrafiken, i en pressrealease från Skånetrafiken.

VOI är en delningstjänst för elsparkcyklar, som etablerades i Stockholm sommaren 2018, och nu finns även i Malmö, Lund och Helsingborg. Tjänsten har på kort tid blivit mycket populär och har idag runt 2 miljoner användare som gjort mer än 5 miljoner resor totalt runt om i Europa.

Erbjudandet att prova elsparkcyklar utan kostnad gäller alla resenärer som via skånetrafiken.se registrerat sig på Mitt konto, en sida med kundförmåner. Där kan man sedan klicka sig vidare och få en engångskod värd 50 kronor att använda hos VOI i Malmö och Helsingborg men inte i Lund där VOI har sommaruppehåll just nu. Erbjudandet gäller från 27 juli till sista oktober.

Elsparkcykel är ett fordon som klassas cykel, men cyklarna från VOI får inte tas på ombord på varken bussar eller tåg. Cyklarna hyrs och lämnas tillbaka i samma stad. Har man en privat elsparkcykel, som går att fälla ihop helt, kan den tas med som handbagage ombord på buss och tåg utan avgift. Elsparkcykel, som inte kan fällas ihop, kan i mån av plats tas med på tåg mot cykelbiljett men aldrig på buss.

(Foto: Skånetrafiken)

Läs mer