Elsparkcyklar även från Mercedes-Benz

Björn Åslund

Björn Åslund

31 jan 2021

23-09-2019 / Att bilindustrin känner av den snabba utvecklingen inom lätta eldrivna fordon är tydligt. Nu är det Mercedes-Benz som vill hänga på. Man aviserar att en elsparkcykel är på gång.

Det går att spekulera i om elsparkcyklar och elcyklar ska ses som komplement till bilar, eller rent av konkurrent. I alla händelser så vill en del biltillverkare kunna erbjuda lätta eldrivna tvåhjuliga fordon som elsparcyklar. BMW har redan lanserat sådana. Och nu är det Mercedes-Benz som aviserar sådana planer, uppger tyska eBikeNews.de.

Några närmare detaljer lämnas inte från företaget, enligt eBikeNews.de. Några elsparkcyklar finns ännu inte att visa upp. Men det framgår att utvecklingen av elsparkcykeln ska göras ihop med Micro i Schweiz, som är specialister på sparkcyklar, både med och utan el.

Uppgifterna pekar på att elsparkcykeln ska positioneras inom Mercedes-Benz EQ, som är företagets framtida serie med batteridrivna bilar. Tanken är att elsparkcykeln ska var för de sista kilometrarna, när det inte fungerar med bilen. 

Lanseringen väntas ske nästa år, uppger eBikeNews.de.

(Foto: Mercedes-Benz)

Läs mer