Elcyklist satte nytt Guinnessrekord

Fredrik Sandberg

Fredrik Sandberg

31 jan 2021

Ravi Kempaiah höll en medelhastighet på 37 km/h när han korsade USA och satte Guinessrekord i distanscykling med elcykel.

Långcykling

Många av oss skaffar elcykel för att kunna cykla långt. Men kanske inte så långt som 22-årige Ravi Kem-paiah, som i somras avverkade 5 100 miles (8 207 km) på elcykel på 34 dagar. Därmed kvalificerade han sig för att hamna i Guinness World Record. 

Färden gick över hela USA från öst till väst, och 20 augusti gick han i mål på sin elcykel av märket Stromer ST2S. Målgång skedde i San Diego i Kalifornien, där Stromer har sitt USA-kontor. 

Stromer-cyklar är byggda för hastigheter upp till 45 km/tim, och Ravi Kempaiah lyckades hålla en medelhastighet på drygt 37 km/tim.

Ravi Kempaiah var inte ensam under sin färd. Det fanns även en följebil från återförsäljaren Crazy Lenny’s E-bikes, som bland annat hade med batterier för byte. Visserligen ska en Stromer, enligt tillverkaren, kunna köras bortåt 20 mil med fullt batteri, men Ravi Kempaiah avverkade 241 km per dygn i genomsnitt, så det krävs nya friska batterier varje dag.

Det tidigare Guinness-rekordet på längsta färden med en elcykel innehades av Troy Rank, som sommaren 2014 avverkade –
7 151 km genom USA på en elcykel av typen Maxwell Motorbikes ADV1.

Läs mer