Elcyklarna ökar med 40 procent för Giant i Europa

admin

admin

31 jan 2021

15-08-2019/ Första halvåret 2019 rapporterar den taiwanesiska cykeltillverkaren Giant Group en total försäljningsökning på 5,3 procent. Det som främst bidrog till detta resultat är den snabbt växande försäljningen av elcyklar för Giant Europe, drygt 40 procent mätt i pengar.

Giant Group anses vara världens största cykeltillverkare, så företagets utveckling ger en vissa indikationer om världsmarknaden och elcyklar, med olika utveckling i olika världsdelar och länder. Varumärket Liv tillhör också Giant och är reserverat för elcyklar anpassade för kvinnor. Svensk importör av Giant och Liv är Jaguarverken.

Tydligen är det i Europa, som elcykelboomen är som tydligast. Giant Groups totala produktion av elcyklar uppgick till 290 000 enheter under de första sex månaderna av 2019. Giant Europe, baserat i Lelystad, Nederländerna, såg försäljningen av elcyklarna med en pengmässigt tillväxt på över 40 procent.

Från Giant:s huvudkontor i Taiwan kommer uppgifter om en god tillväxt på alla viktiga marknader, men man pekar ut att Europa tagit ledningen med den över 40-procentiga tillväxten av försäljningen, rapporteras från Bike-eu.com

Goda nyheter kom också från den stagnerande amerikanska marknaden, där Giant hade en god tillväxt för både traditionella cyklar och elcyklar under första halvåret 2019. I Kina rapporterar Giant att företaget hade en viss ”medvind” med ökad försäljning, dock ensiffriga tal.

De 290 000 elcyklarna under första halvåret i år bidrog med 28 procent till Giant Groups totala intäkter. Det ger en omsättning på 8,6 miljarder TWD (245,7 miljoner euro). Detta visar i att Giant säljer sina e-cyklar i genomsnitt för 847 euro per enhet, uppger Bike-Eu.com.

För hela 2019 räknar Giant med att elcykeln kommer att fortsätta i nuvarande fart. Den senaste lanseringen av det nya modellåret 2020-produkterna har tagits väl emot av både Giant:s detaljhandelspartner och slutanvändare, enligt Bike-Eu.com

Läs mer på Bike-eu.com

https://www.bike-eu.com/laws-regulations/nieuws/2019/08/giant-europe-reports-over-40-percent-e-bike-sales-growth-10136372

Läs mer