Elcyklar utan pedaler utmanar elsparkcyklarna

admin

admin

1 feb 2021

Ett säkrare och mer hållbart alternativ till elsparkcyklar. Så beskriver det amerikanska företaget Wheels sina eldrivna cyklar som nu ska börja placeras ut i Stockholm den närmsta tiden.

Wheels elcyklar finns sedan tidigare i USA. Nu vill de etablera sig i Europa och Stockholm blir första staden som får möta denna nya cykeltyp.

Det speciella med Wheels elcyklar är att de saknar trampor. Så det är ingen konventionell elcykel enligt transportstyrelsens definitioner som gör 25 km/tim. Men den faller inom elcykeldefinitionen då hastigheten är begränsad till 20 km/tim (samma regler som gäller självbalanserande Segway).

Företaget betonar att designen ska göra cykeln hållbar, många delar inklusive batteriet ska vara möjliga att byta ut.

– Vi har ordentliga hjul, kraftiga bromsar och utbytbara batterier, säger Axel Lindnér, Europachef för Wheels, enligt www.mitti.se

Wheels kommer att placera ut ett hundratal cyklar innanför tullarna på prov någon gång under närmaste dagarna. Om produkten blir uppskattad kommer ett större antal att ställas senare.

Den som vill använda en elcykel laddar ner en app, registrerar betalmetod och scannar in en QR-kod. Den först tiden är användningen gratis. Så småningom ska det kosta fyra kronor per minut att färdas med en Wheels-cykel.

Källa:

https://mitti.se/nyheter/elcyklar-sparkcyklarna-innerstan/?omrade=kungsholmen&view=app

(Foto: Wheels.co)

14-11-2019

Läs mer