Elcyklar ersätter elscootrar i Stockholm

Björn Åslund

Björn Åslund

12 nov 2021

Elscooter-bolaget Tier lanserar nu sin nya satsning i Stockholm – elcyklar. 800 elcyklar ska ut på gatorna, samtidigt ska bolaget plocka bort lika många elscootrar.

-Ambitionen är att lansera fler gröna mobilitetstjänster över hela Sverige under 2022, säger bolagets Sverigechef August Svedenstedt i en kommentar, till DI.se som var först med att publicera nyheten.

Stockholm blir den första svenska staden som kommer att få Tiers elcyklar, som dock redan finns i tretton städer, bland annat i Frankrikes huvudstad Paris och Eindhoven i Nederländerna. 

800 elcyklar kommer ställas ut på parkeringsplatser runt om i Stockholm. För att inte öka på det totala antalet fordon från operatören kommer lika många elscootrar att plockas bort från Stockholms gator.

Tier hoppas att elcyklarna ska få fler stockholmare att ställa bilen, berättar DI.se. Enligt siffror från den konkurrenten Voi så ersätter resor med elscootrar till drygt 16 procent en bilresa. När det kommer till elcyklar är den siffran betydligt högre.

Enligt en undersökning från den brittiska transportorganisationen Urban Transport Group som Tier hänvisar till så ersätter ungefär varannan resa med elcykel en bilresa.

-Vi vet att elcyklar kan spela en viktig roll för att uppmuntra människor att lämna sina bilar och byta till grönare transportsätt, säger Svedenstedt enligt Di.se.

Källa:

https://www.di.se/digital/operatorens-giv-efter-elscooterbeskedet-staller-ut-800-elcyklar-i-stockholm/

Läs mer