Elcykelpool i hyreshus ska bidra till aktivt liv

admin

admin

2 feb 2021

Med konceptet Brabo aktiv har bostadsutvecklaren Brabo länge skapat lösningar för att uppmuntra sina boende till ett aktivt stadsliv. Nu införs en ny typ av cykelpool för hyresgäster där elcyklar är utrustade med smarta lås som styrs via en app.

Brabo bygger bostäder och planerar samhällen för ett aktivt liv. Med det egna konceptet Brabo aktiv uppmuntras hyresgäster och bostadsrättsköpare till ett aktivt stadsliv tack vare gemensamma utrymmen i fastigheterna som exempelvis gym, relaxavdelning, hobbyrum och ytor för arbetsplatser. Vissa av husen uppförs även bilpool och cykelpool för de boende.

Nu har Brabo tagit idén med cykelpool ett steg längre och tillsammans med cykeltillverkaren Stålhästen och det amerikanska låsföretaget Linka tagit fram en ny typ av cykelpool där elcyklar har utrustats med elektroniska lås som endast går att låsa upp via en app som de boende får tillgång till.

– Idén med cykelpool för de boende har länge varit med oss på Brabo. Tidigare har vi erbjudit våra boende cyklar med vanliga kodlås. Men nu när tekniken för app-styrda cykellås med inbyggd GPS finns så känns det jätteroligt att kunna tillhandahålla denna innovativa lösning för våra boende. Nu kan vi via GPS-styrningen se till att alla som lånar elcykeln lämnar tillbaka den i tid och på rätt plats i husets cykelverkstad, säger Fredrik Mattsson, vd på Brabo, i ett pressmeddelande.

Till en början har Brabo valt att testa konceptet i sitt senaste hyresprojekt i Upplands Väsby. Hyresgästerna får tillgång till cykelpoolen via en app där det går att låsa upp en elcykel och använda den i 24 timmar för 10kr.

– Detta blir ett pilotprojekt för oss. Vi hoppas såklart att elcyklarna blir välanvända och att hyresgästerna uppskattar elcykelpoolen. Om allt fungerar bra kommer vi att införa konceptet i fler projekt, säger Fredrik Mattsson.

FÖR DIG SOM VILL VETA MER… 

—- Alla cykeltester 2020 och äldre —- (länk)

—Köpguiden 2020: Hitta rätt cykeltyp— (länk)

— Så sköter du batteriet— (länk)

(Foto: Brabo)

14-04-2020

Läs mer