Elcykeln du nog inte har råd med

Björn Åslund

Björn Åslund

22 maj 2024

En bra elcykel kan kosta många tusenlappar. Men även välbeställda cykelfans kommer sannolikt att flämta när det kommer till ”Herzog”-modellen från företaget Caviar, som är inriktat på lyxiga assessorer. Här är prislappen inte långt från en halv miljon.

Elcyklar är ju populära bland tjuvar på grund av deras värde. Hur oroliga bör köpare av ”Herzog”-modellen vara? I sin ursprungliga form heter elcykeln ”Cross 3rd Gen” och kommer från biltillverkaren Porsche, då med en prislapp kring 10 000 euro. Caviar har pimpat den ordentligt, och erbjuder den nu i en kraftigt uppgraderad version för otroliga 41 000 euro (i dag cirka 459. 000 kr).

Enligt Caviar fick experter från smyckesindustrin lägga fyra månaders mödosamt detaljarbete för att få bågen, ekrarna och fälgarna att glänsa i den gyllene ädelmetaller. 

Medan Caviar Herzog är på högsta nivå på utsidan, verkar den tekniska utrustningen vara ganska måttlig jämfört med priset. Drivkraften kommer från en Shimano-motor, som matas med ett batteri på 504 Wh, vilket ju inte är särskilt extravagant.

Elcykeln, som endast tillverkas i nio enheter, är mer sannolikt ett samlarobjekt i ett showroom än på gatan. Trots allt kommer cykeln med en gratis iPhone i matchande Porsche-design som bonus. Bara det är värt över 7 000 euro. Det är här Caviars verkliga expertis ligger. Under de senaste åren har företaget upprepade gånger väckt uppståndelse med extravagant raffinerade versioner av populära smartphones. 

Källa:

https://www.autobild.de/artikel/das-e-bike-das-autos-im-preis-ueberholt-25896747.html?fbclid

Läs mer

Annons: