Elbilsmässan har även elcyklar

Björn Åslund

Björn Åslund

2 feb 2021

7-9 februari är det dags för mässan eCarExpo i Stockholm. Fokus är förstås elbilarna, men där kommer också finnas en hel del elcyklar att testa och granska.

TEXTEN HAR UPPDATERATS

Laddbart ska det vara. Bil eller cykel? Att laddbara fordon börjar bli mogen och accepterad teknik i syns i försäljningssiffrorna. Tillväxten för elbilarna de senaste tolv månaderna var 49 procent, enligt Power Circles senaste statistik (december 2019), som också redovisar 102 210 elbilar i trafiken.

Dock är elcyklarna betydligt fler till antalet. De senaste tre åren har det sålts 249 000 elcyklar enligt Svensk Cykling.

På eCarExpo kan man bekanta sig ordentligt med båda dessa fordonstyper. Det är ett brett utbud av elfordon, där finns även utställare med elsparkcyklar och elmopeder. Det kommer även finnas en testbana inomhus för provkörning.

Bland leverantörer av elcyklar hittar vi kända varumärken som Specialized och Trek, samt ett par större cykelbutiker med brett utbud av olika typer av elcyklar. Det nystartade svenska cykelmärket Meter Bikes ska visa sin elcykel Meter Nite. Även Batteridoktorn, som är känd för sina batterirenoveringar, finns på plats.

Platsen är Friends Arena, som egentligen ligger i Solna, bara några kilometer från gränsen till Stockholm.

Till trots att det är en fordonsmässa rekommenderar arrangören kollektivtrafiken för besökarna. Pendeltåg till Solna station, 7 min från Stockholm City, är sannolikt det smidigaste färdsättet.

27-01-2020

Läs mer