Ecoride valde Bafang till lådcykeln

Björn Åslund

Björn Åslund

1 feb 2021

Så har även Ecoride på väg att få en lådcykel sitt sortiment. I två år har företaget arbetet med att utveckla den. Hydrauliska skivbromsar, mittmotor från Bafang och ett stort batteri på 17,4 Ah är några egenskaper som utmärker den nya lastcykeln. 

TEXTEN HAR UPPDATERATS

Än så länge finns den nya lådcykeln Loader inte att köpa. Ecoride uppger att de första leveranserna är planerade till maj 2020.

På sina hemsida berättar företaget lite om utveckling av lastcykeln.

-Vi har testat oss fram för att nå samma kvalitet på vår lådcykel som vi har på Ecorides övriga sortiment. Efter en lång tids efterforskning så har vi valt att bygga en 3-hjulig elcykel med extra breda däck för ökad komfort och stabilitet. Vi har även valt att sätta kraftigare fälgar från Ryde och kvalitets ekrar från Sapim som tål den extra last som cykeln är menad för, skriver Ecoride.

Då en lådcykel ofta får dra tungt har den fått ett batteri på 17,4 Ah, vilket bör blir 626 Wh, vilket ett marknadens största elcykelbatterier. Man beräknar räckvidden till till 50-80 km.

-Efter att ha testat flera olika lådcyklar så har vi också kommit fram till att vi skall ha hydrauliska skivbromsar istället för mekaniska. Bland annat för att parkeringsbromsen blir mycket bättre och för att bromsningen blir mycket jämnare. Sen har vi dessutom valt att utrusta cykeln med 180 mm skivor för att bromsa ännu bättre. 

Valet av motorsystem är något överraskande. På sina vanliga elcyklar med mittmotor har Ecoride hittills valt Shimano Steps system, men här blev det Bafangs mittmotor M400. Något förvånande då Steps motorer har gott rykte, de har mycket kraft, är driftsäkra och har långa körsträckor. Men det finns en förklaring:

-Vi valde Bafang då vi ville kunna kombinera den motorn med vårt eget största batteri, berättar William Horn vid Ecoride.

Lådcykeln är utrustad med heltäckande skärmar, pakethållare bak, godkänt lås från Abus och belysning som är kopplat till elsystemet.

Pris enligt Ecoride blir 33 995 kr.

Foto: Ecoride

16-12-2019

Läs mer