Ecoride öppnar showroom i Göteborg

Björn Åslund

Björn Åslund

21 apr 2021

Sedan starten 2008 har Göteborgs-baserade elcykelföretaget Ecoride vuxit sig allt större. Nu öppnar man ett shovroom i centrala Göteborg där alla modeller visas upp.

Ecoride har sedan starten levererat 100 000 elcyklar och är också en av Skandinaviens största aktörer på elcykelmarknaden.

Nu tar Ecoride nästa steg när man öppnar Ecoride Experience Center på Övre Husargatan i Göteborg, berättar företaget i ett pressmeddelande.

Kanske dags för en vikcykel? Den och många alla andra Ecoride finns i företagets nyöppnade showroom. Foto: Ecoride.

I den 430 kvadratmeter stora lokalen ryms både elcykelbutik och ett showroom där samtliga varianter av Ecorides fyra produktserier Ambassador, Tripper, Flexer och Loader kommer visas upp.

– Vi har funnits i 13 år och insåg tidigt vikten av att ha direkt kommunikation med kunder, återförsäljare och leverantörer. Med Ecoride Experience har vi skapat en plats för alla som gillar elcyklar och gör att vi kommer närmare både återförsäljare och kunder. säger Ecorides grundare Martin Walleräng. 

Skillnaden från en vanlig cykelbutik ska vara tydlig när man kliver in i de nya lokalerna. Där det vanligtvis står cyklar i tätt packade rader är de nya lokalerna öppna och avskalade. Den första våningens showroom är stort och luftig, här visas enbart ett axplock på tio cyklar från de olika segmenteten upp åt gången. Det är ett nytt och unikt sätt att visa upp Ecorides varumärke på. På den andra våningen kommer besökaren kunna se samtliga varianter av Ecorides alla modeller.

Länk till tidningen på Readly

Läs mer