eCarExpo också en plats för att testa elcyklar

admin

admin

31 jan 2021

Många elcyklar lär det blir på eCarExpo 7-9 februari 2020 på Friends Arena i Stockholm.

3-06-2019/ eCarExpos huvudinriktning är förstås elbilarna, som nu kommer starkt. Men här kommer även visas många nya elcyklar, och det blir möjligt att få provköra. 

Nordens största elbilsevent kommer till Friends Arena i Stockholm den 7-9 februari 2020. Den elbilsintresserade konsumenten får ett unikt tillfälle att kunna provköra och jämföra marknadens nya laddbara bilar inomhus. Här samlas också utställare av elcyklar och skotrar liksom aktörer inom laddteknik och energi som bidrar till omställningen till ett fossilfritt samhälle.

Suget efter elbilar och laddbara fordon ökar starkt i Sverige, tillväxten i mars var 55 procent och mer än 2000 el- och laddbara bilar säljs varje månad. Enligt branschorganisationen Power Circles prognos kommer 2,5 miljoner laddbara fordon att rulla på Sveriges vägar 2030. I dag finns det 82 000 laddbara bilar i Sverige.

– Nu utmanas laddhybriderna av rena elbilar. Antalet nya elbilsmodeller på marknaden ökar kraftigt och efterfrågan är så stor att det kan vara uppåt ett års väntetid. Problemet är också att handlarna inte har några bilar kvar för provkörning, förklarar mässchefen för eCarExpo, Gunnar Dackevall, i ett pressutskick.

På Friends Arena kommer det finnas en 600 meter lång tvåfilig väg där det blir möjligt att testa många laddbara bilmodeller. Där kommer också finnas en 150 meter lång provkörningsbana för eldrivna cyklar och skotrar.

– Vi är naturligtvis glada och stolta över att Friends Arena får stå värd för, och bjuda in många att se framtidens bilism under eCarExpo, säger Marie Lindqvist VD Stockholm Live, som driver Friends Arena.

Läs mer