eBullitt finns även med starka Steps EP8

Björn Åslund

Björn Åslund

26 mar 2021

Den närmast ikoniska lastcykeln Bullitt har länge funnits med eldrift. Men tillverkaren Larry vs Harry erbjuder den numera med motorsystemet Shimano Steps EP8, som är avsett för e-mtb.

Den danska lastcykeln Bullitt är älskad av många, för sin lastförmåga och då den är lättdriven redan utan eldrift. Den har funnits med elassistans med motorsystemet Steps 6100 under flera år. Redan det är alldeles tillräckligt kraftfullt för en lättrullad lastcykel. Men så finns det riktigt branta backar och tunga laster, i sådana fall kan säkert ett starkt EP8-motorsystem vara på sin plats. 

Shimano Steps EP8 ger hela 85 Nm i vridmoment, och i detta fall på en lastcykel som väger endast 27,5 kilo. Det bör innebär riktigt bra prestanda, inte minst för den som vill komma först iväg vid rödljusen, och som sagt ta sig fram i backar med tung last.

eBullitt EP8 är utrustad med ett 504 Wh batteri vilket ska ge cirka 10 mil med full laddning, enligt tillverkaren Larry vs Harry.

Priset enligt den danska sajten är 38 400 danska kronor, vilket med dagens växlingskurs blir drygt 52 600 svenska kronor. 

Läs mer