E-Fly och Norden Bikes går in i Sverige

Björn Åslund

Björn Åslund

5 apr 2023

C Reinhardt är ett företag som varit inriktat på import och distribution av motorfordon samt elcyklar sedan 2009. I år väljer de att gå in på den svenska marknaden med elcyklar av egna märkena Norden Bikes och E-Fly (modellen E-Fly Away syns på toppbilden).

C Reinhardt har många års erfarenhet av att sälja elcyklar på den danska marknaden, uppger Zebastian Mattsson som ansvarar för satsningen mot Sverige.

– Vi märkte en efterfrågan från Sverige. Det var svenskar som köpte våra cyklar i Danmark, bland annat svenska cykelhandlare som vill sälja elcyklarna i Sverige, säger han.

E-Fly Pace har mittmotor från Shimano.

De två modellserierna E-Fly och Norden Bikes har funnits en tid på den danska marknaden. När varumärket togs fram så hade man nordisk design med dansk färgsättning. En mindre anpassning har gjorts inför den svenska marknaden:

– Vi tog bort det klassiska danska styret, och har ett styre som vi känner igen från Sverige. Men vi behåller lekfullheten med färger från Danmark.

Cyklarna är utrustade med Bafangs motorsystem, ett kinesisk märke som är stora globalt. Det finns modeller med både navmotor och mittmotor. Batterier är från Phyllion, ett märke som finns på många andra elcyklar. Cyklarna finns i en rad modeller med olika varianter på ramarna.

 Toppmodellen i E-Fly-serien är dock utrustad med Shimanos motorsystem. 

NORDEN ELLINOR har Bafangs mittmotor M400 och ett batteri på 418 Wh.

Zebastian Mattsson framhåller att cyklarna ska ha bra kvalitet på utrustning och det till ett rätt pris. Vad vi kan se av prisnivåerna ligger de något under storsäljande märken som Ecoride och Crescent.

Webbsidor är igång, men det är genom cykelhandel som försäljningen ska ske.

-Vi vill jobba med etablerade seriösa återförsäljare, bland annat har vi samarbete med Cykelkompaniet, säger han.

Hittills har man inlett samarbete med 40 cykelbutiker, men ännu har inte alla tagit hem cyklar för försäljning.

– Det går lite trögt, då många butiker står mer överlager sedan tidigare år, upplyser Zebastian Mattsson.

Länk till tidningen på Readly:
https://se.readly.com/products/magazine/allt-om-elcyklar

Läs mer

Annons: