Deloitte: ”Elcyklarna tillhör framtiden”

admin

admin

2 feb 2021

-Det fascinerande med en elcykel är att den radikalt förändrar förutsättningarna för cyklar, säger Paul Lee, global forskningschef för teknik-, medie- och telekommunikationsindustrin på konsultföretaget Deloitte. 

I januari förra året publicerade det kända konsultföretag en studie med namnet ”Discover the Future” där det presenterar förväntningar för det nya decenniet. Bland ämnen som 5G, robotar och smarttelefonen nämns cykling och elcyklar.

Sajten Bike Europe fick en frågestund med Paul Lee, en av författarna till Deloitte-studien, för att höra vad som fick honom att sätta elcyklarna i en så framträdande position.

-De flesta tekniker finns för att förbättra det som finns. Ta till exempel en robot. De flesta av dem utför enkla uppgifter och uppgraderas för att göra mer komplexa uppgifter eller fysiskt arbete. 

-Varför vi tittade på elcykeln är det för att den kan uppgradera cykeln som en produkt, men också uppfattningen om den. Stora samhällsutmaningar som trängsel eller människors hälsa kan kopplas till elcykeln. På Deloitte tar vi alltid upp ett sammanflöde av utmaningar och möjligheter i våra teknologistudier. Det var därför vi ville prata om elcyklar. 

Intervjun på Bike Euro innehåller många intressanta resonemang kring varför Deloitte tror att elcyklar blir en viktig komponent i framtidens stora städer.

— Läs mer på Bike EU — (länk)

FÖR DIG SOM VILL VETA MER OM ELCYKLAR

—- Alla cykeltester 2020 och äldre —- (länk)

— Köpguiden 2020: Hitta rätt cykeltyp — (länk)

20-05-2020 

Läs mer