Cykelmässa i vår? Då blir det Köpenhamn.

Björn Åslund

Björn Åslund

25 jan 2022

 Mässor med många besökare känns avlägsna med dagens pandemisituation. Men Copenhagen Bike Show den 12-13 mars planeras att gå enligt plan.

Vill man prompt besöka en cykelmässa i vår, så tycks det bli till att besöka vårt södra grannland. Några svenska cykelmässor tycks inte i sikte, när covid-19 fortfarande härjar.

-Situation för covid-19 håller snabbt på att bli bättre i Danmark, vilket gör oss trygga med att det blir säkert att besöka oss, säger mässans chef Christian Ritter, enligt Bike-Eu.com.

Copenhagen Bike Show ligger bra till för besökare i södra Sverige, då många svenska tåglinjer går över bron till Köpenhamn. Mässan är i Oeksnehallen som ligger alldeles intill Köpenhamns hovedbanegård.

Den danska cykelmarknaden är dock lite annorlunda än den svenska, då det finns en del cykelmärken som inte hittar till Sverige. Vilka utställarna är det dock ännu inte möjligt att få veta på mässans hemsida. Man dock anta att en utställarförteckning snart kommer att publiceras.

Några svenska renodlade cykelmässor är inte i sikte under 2022. Vi drar den slutsatsen efter att ha sökt på nätet. Dock brukar den svenska elbilsmässan eCarExpo, som flyttats till 29 april-1 maj, ha några utställare av elcyklar. Den genomförs på Friends arena i Solna, och är ett samarbete med vår systerpublikation Elbilen Sverige.

Läs mer

Annons: