Cykelkraft i ekonomisk kris. Har inlett rekonstruktion

admin

admin

1 feb 2021

Cykelkraft gick från en omsättning på 32 till 260 miljoner – på bara tre år. Men nu har bolaget hamnat i ekonomisk kris och inlett en rekonstruktion, berättar sajten Breakit.

Förra året växte Cykelkraft, som säljer cyklar och elcyklar samt tillbehör på nätet och i butiker, med 75 procent. Omsättning landade på nära 260 miljoner kronor. Nu står det däremot klart att Cykelkraft har ekonomiska problem och därför har gått in i en rekonstruktion, uppger Breakit.

-Det är i en tidig fas så jag har inte hela bilden riktigt än, men vår huvudbild av orsaken till problemen är att det varit en kraftigt växande verksamhet, som varit underfinansierad”, säger rekonstruktören Niklas Emthén till Breakit.

Han menar dock att det finns hopp om att bolaget ska kunna fortsätta växa framöver. Bolaget har fått positiva besked om finansiering för rekonstruktion, och hoppas klara den kommande cykelsäsongen.

Bolaget har redan vidtagit åtgärder, som att sälja ut lagret och sänka marginalerna, vilket syns i nedsatta priser på webbshoppen på bland annat elcyklar. Satsningarna i Danmark och Finland kommer att ses över enligt rekonstruktionsansökan till tingsrätten. 

-Det här är inte den vägen vi hade velat gå. Det gör jätteont för alla leverantörer. Men jag är övertygad om att vi kommer ta oss igenom det här, vi är skolboksexemplet på ett företag som klarar en rekonstruktion”, säger vd:n Torkel Hollander. 

Under våren 2020 räknar Cykelkrafts ledning med att bolaget ska vara genom rekonstruktionen och då åter vara ett lönsamt bolag. 

Läs mer på Breakit

https://www.breakit.se/artikel/22362/cykelkraft-i-rekonstruktion-vi-hade-inget-annat-val

Läs mer