Crescents longtail siktar mot småbarnsfamiljerna

Björn Åslund

Björn Åslund

8 mar 2024

Crescent utvidgar sitt sortiment och introducerar av Elast. Det beskrivs som en innovativ long-tail elcykel som är speciellt designad för att möta småbarnsfamiljers behov. Med dess kompakta 20″ hjul och en extra lång pakethållare är Elast den perfekta lösningen för stadstransporter, som ger en kombination av flexibilitet, ekonomi och miljövänlighet som ingen bil kan matcha, skriver Crescent i sitt pressutskick.

Ulrik Bengtsson, Crescents produktchef, delar sin entusiasm:
– Med Crescent Elast introducerar vi inte bara en ny produkt, utan en helt ny livsstil för småbarnsfamiljer. Elast är utformad för att spara tid, plats och pengar. I stadsområden är den här elcykeln en riktig utmanare att ta sig på snabbast sätt från dörr till dörr, och med plats för två barn och extra förvaringsutrymme är den en game-changer för familjelogistiken. Dessutom har vi designat Elast med smarta funktioner som vridbart styre och justerbar sadelstolpe för att minimera dess förvaringsutrymme när den inte används.

Föräldrar kan dela den

Crescent Elast är inte bara en elcykel; den är en fullständig familjefraktlösning, framhåller Crescent. Den har förmågan att smidigt transportera upp till två barn samt extra last både fram och bak, vilket kan förändra dynamiken i hur familjer navigerar i det dagliga stadslivet. Föräldrar kan på ett smidigt sätt dela cykeln med varandra då den är designad för att lång och kort ska sitta bra i sadeln. Den vinklade sadelstolpen justeras enkelt upp och ner med en snabbkoppling. 

Till skillnad från en bil, kräver Elast inga parkeringsavgifter och har minimala driftskostnader, vilket gör den till ett kostnadseffektivt alternativ för familjeresor, menar Crescent.

Elast är en viktig del i Crescents engagemang för en hållbar framtid. Genom att erbjuda en miljövänlig transportlösning som också främjar en aktiv livsstil, bidrar Crescent till en grönare och hälsosammare stadsbild.

Några närmre detaljer om tekniska specifikationer lämnades inte i pressutskicket.

Läs mer