Crescent maxar lastcykel med värsta Steps

Björn Åslund

Björn Åslund

31 jan 2021

16-10-2018 / Nu har även Crescent presenterat en tvåhjulig lastcykel, eldriven förstås. Den nya lastcykeln Max kommer att förses med Shimanos värstingsystem med E8000-motor och ett 504 Wh batteri.

Konstruktionen bär tydliga drag av den danska Bullit-cykeln som blivit uppskattad då den är stabil och riktigt lättcyklad även utan eldrift. Men till skillnad från Bullits öppna lastplattform levereras Max med en väderbeständigt låda i trä. Den är tänkt att fungera till turerna till såväl affären och för jobbpendlingen. Crescent uppger att den ska kunna lasta upp till 100 kilo.

Crescent Max kommer få 9- utanpåliggande växlar av typen Shimano Alivio och skivbromsar dimensionerade för den extra vikt som lastcykeln bär fram, uppger tillverkaren Cycleurope. Även belysning och lås ska ingå.

Prislappen är rekommenderad till 34 995 kr, vilket är en rejäl utmaning mot den snarlika Bulliten som med Shimanos motorsystem kostar flertalet tusenlappar mer.

Ett krux är dock att Max ännu inte finns att köpa. Först till nästa sommar räknar Crescent att lastcykeln ska finnas i butikerna.

Läs mer