Crescent breddar med Bosch

Björn Åslund

Björn Åslund

31 jan 2021

25-09-2018/ Cycleurope biffar upp sitt sortiment av elcyklar ordentligt inför säsongen 2019. Under märket Crescent kommer det att finnas flera el-mtb (bilden visar Crescent Kraft K10) och nu även elcyklar med Bosch mittmotorsystem. Shimanos nya motorsystem för stadscyklar kommer att synas på en del Monark elcyklar.

Redan tidigare har den svenska tillverkaren Cycleurope haft ett brett modellutbud inom elcyklar under det varumärket Crescent. Till 2019 kommer flera nya modeller Crescent, men största ökningen av antalet modeller mätt till antalet elcyklar syns under varumärket Monark (vilket vi kommer rapportera om några dagar).

-Vi har breddat vårt program med fler el-mtb, det tror vi starkt, konstaterar Johanna Smedberg som är marknadschef vid Cycleurope. 

Crescent får tre varianter av den heldämpande mtb-modellen Kraft till säsongen 2019. Två är försedda med Bosch kraftigaste mittmotorsystem Performance CX och har batteri (500 respektive 400 Wh) integrerat i ramen. Vidare kommer en Kraft-mtb med Shimanos mtb-system E7000. Här sitter det ett batteri på 504 Wh och det finns 11 växlar (Shimano SLX) att välja bland.

Crescent har även en lite enklare el-mtb för mindre krävande stigcykling inom Kraft-serien med modellbeteckningen K50. Den är framdämpad och försedd med bakhjulsmotor av Crescents egna system E-Going.

Crescent har en rad hybridmodeller med olika motorsystem. Elder och Elda, som funnits med ett par år, har uppgraderats med pakethållare och lås för att passa pendlare, och även fått ett semiintegrerat batteri i ramröret. 

En större nyhet för 2019 bland hybriderna är att där numera finns cyklar med Bosch Active mittmotor. Det är modellerna Elston (herram) och Elisia (damram). Båda med batteriet på 500 Wh, vilket bör ge körsträckor en bra bit över 10 mil.

Läs mer

Annons: