Cargobike introducerar magnesiumhjul

Björn Åslund

Björn Åslund

27 okt 2021

Cargobike har lanserat den nya modellen Flex. Den har samma design och frontlåda som Cargobike Delight, men är utrustad med navmotor i bakhjulet. Den är dessutom försett med helgjutna magnesiumhjul, till skillnad från vanliga ekerhjul.

Magnesiumhjulen ser ut att vara ett svar på ett återkommande problem för lastcyklar, som ofta får dra tungt och belastas hårt. Till följd av detta är det vanligt med ekrar som lossar eller rent av går av. Något som i sin tur snabbt kan förstöra ett hjul.

Magnesiumhjulen är sannolikt betydligt stadigare än vanliga lastcykelhjul. Cargobike tycks också vara först ut bland lådcyklar med denna nyhet. Vi har inte hittar andra tillverkare med liknande hjul.

I övrigt är det en ganska normal lådcykel. Motor på 250 watt i bakhjulet, hydrauliska skivbromsar och batteri på 13 Ah (468 Wh)

Den nyutvecklade frontlådan har en rundare form som ger en mjukare framtoning, skriver Cargobike på sin hemsida. Två fasta bänkar med trepunktsbälte för fyra barn samt låsbar förvaring under bakbänken.

Priset är för närvarande satt 28 995 kr.

Läs mer