Canyon uppdaterar. Har nu elcykel med ABS.

Björn Åslund

Björn Åslund

9 mar 2023

Ny cykelsäsong och Canyon tycker det är dags att berätta om hur företagets elcyklar uppdaterats. Vi noterar att Canyon nu har en elcykel med ABS-broms. En sådan är Canyon Pathlite:ON 9 LTD SUV.

Canyon har ett sortiment med elcyklar av olika typer. Med tanke på nivå på utrustning, prestanda och prislapp, är det tydligt att Canyon riktar sig till mer krävande elcyklister. 

Canyon säljs än så länge inte butiker, utan försäljningen går via företagets webbshop. Cykeln levereras i en stor kartong. Våra tidigare tester av Canyon har visat det inte är någon utmaning att göra den sista monteringen av kartongens innehåll. Cirka en timme, sedan har man en elcykel. 

Canyon håller på att bygga upp en svensk serviceorganisation, och siktar på att ha tio servicepartners under 2023.

Pathlite:ON 9 LTD SUV är en kraftigt byggd elcykel (bilden i sidans topp), som alltså är försedd med Bosch ABS-broms på framhjulet, vilket alltså ska förhindra låsning och sladd på framhjulet vid hård inbromsning.

Canyon beskriver det som en ultimat äventyrscykel, som ska fungera i de flesta miljöer, inte minst i terrängen. Det har mtb-däck och fjädrande gaffel med 100 mm slaglängd.

Den är utrustad med motorsystemet Bosch Performance CX och har ett ramintegrerat batteri på 750 Wh, vilket bör ge riktigt långa sträckor mellan laddningarna.

Pathlite:ON finns i en rad versioner, men just 9 LTD SUV är toppmodellen med en prislapp på 64 599 kr.

För pendling och motion

Roadlite:ON CF 9 LTD riktar sig till cyklister som vill kunna cykla eller pendla bekvämt, men som ibland vill ha hojen som träningsredskap och då ha elassistans i svåra backar och sur motvind.

Den har karbon-ram och därmed en riktig lättviktare på blott 14,45 kilo. Den har Magura skivbromsar, inbyggd frontlampa (med 150 lumen) samt baklyse som startar automatisk vid färd. Växelsystemet är SRAM Eagle AXS som ger elektronisk trådlös växling med 12 växlar.

Canyon Roadlite:ON CF 9 LTD

Elsystemet är det nya FAZUA Ride 60, som är ett mittmotorsystem där motor och batteri är ihopbyggt till en enhet. Batteriet kan plockas bort med några enkla handgrepp. Enligt Canyon ska man kunna få upp till 120 km på en laddning, förutsatt att man valt lägsta supportnivå.

Cykeln levereras utan stänkskärmar, men det finns som tillbehör från Canyons webbshop. Prislappen är 58 600, men det finns i en enklare version.

Pendelcykeln

Den uppdaterade Commuter:ON 7 hör hemma inom kategorin pendlarcyklar. Den är lite lättare än många elcyklar, vågen stannar kring 17 kilo.

Ramen är odämpad så den trivs bästa i stan och på välhållna underlag. Integrerade stänkskärmar och lampor samt Shimano hydrauliska skivbromsar ska göra färden säker och bekväm.

Canyon Commuter:ON 7.

Elsystemet är även här nya FAZUA Ride 60, som är ett mittmotorsystem där motor och batteri är ihopbyggt till en enhet.

Priserna för denna modell startar 38 799 kr.

För vardagscyklingen

Här finns också Canyon Precede:ON AL som är tänkt som en bekväm vardagscykel främst för staden och dess omgivningar. 

Toppmodellen ON 7 är rustad med Gates remdrift, som ska ge lång livslängd och kräver lite underhåll vilket passar bra för vårt nordiska tuffa vinterklimat. Den har växelnav från Enviolo och har motorsystemet Bosch Performance. Canyon säljer den för 40 999 kr.

Väljer man instegsmodellen ON 5 så är det motorsystemet Bosch Active Plus och 12 utanpåliggande växlar.  Svenskt pris är satt till 29 399 kr.

Canyon Precede:ON AL

Läs mer

Annons: