Canyon förnyar sin Pathlite-serie

Björn Åslund

Björn Åslund

9 mar 2024

Canyons nya modeller i serien Pathlite:ON Superlight och Pathlite:ON SUV är tänkta för många olika uppgifter, för att passa touring- och fritidscyklisters behov.

Den nya Pathlite:ON Superlight ska fungera i såväl terräng som för urbana äventyr. Den den är utrustad med den kompakta och kraftfulla Bosch Performance Line SX-motorn vilket bidrar till en lätt elcykel, så att man lättare kan hänga den på ett bilställ, framhåller Canyon. Pakethållaren har fästen av typ MIK HD vilket gör den till Canyons första cykel med godkänd för barnstolar.

Pathlite:ON Superlight 6 väger 21,5 kilo och har ett batteri på 400 Wh, som beräknas ge upp till 85 km cykling. Ramen ska tåla hela 140 kilo last. Canyon har satt prislappen till denna modell till 35 299 kr. Pathlite:ON Superlight finns i flera modeller med andra komponenter och utrustning.

Den förnyade Pathlite:ON SUV finns i modellerna 6, 7, 8 och 9 med olika komponenter. Alla är utrustade med Boschs kraftfullaste Performance Line CX-motor som ger 85 Nm vridmoment och ett batteri på 750 Wh som ska räcka många timmar. 

Boschs ABS (Anti-lock Braking System) låsningsfri skivbroms som finns på Pathlite:ON 8 och 9 SUV ska bidra till säkra inbromsningar på alla underlag.

För GPS-spårning och stöldlarm kan ägare av både Pathlite:ON SUV och Pathlite:ON SL installera Bosch eBike Flow-appen på sin telefon. 

Pathlite:ON 7 och 9 SUV har remdrift (Gates CDX Carbon Drive) som ska minimera behover underhåll på drivlinan.  Pathlite:ON 9 SUV har till och med ett Enviolo-nav med automatisk växling. Ställ bara in din önskade kadens och cykeln ändrar utväxlingen.

Om vi tittar på prisnivåerna så börjar de på 44 699 kr för Pathlite:ON SUV 6 och stiger uppåt med mer avancerade modeller. Toppmodellen Pathlite:ON SUV 9 är prissatt till 70 499 kr.

Läs mer