Annons:

Cannondale visar nytt

Björn Åslund

Björn Åslund

16 mar 2021

Cannondale har nyligen lanserat en ny serie elcyklar. Namnet på serien Adventure Neo antyder äventyr, men vi tror ändå att dessa äventyr främst blir på i stan på asfalt, troligen på väg till jobbet.

Det är trots allt elcyklar med ganska upprätt körställning, vilket kanske inte är förstavalet om man ska ut på riktiga cykeläventyr. Men grova däck och dämpare i framhjulet är förstås en tillgång i händelse av lite mer äventyrliga färder. Cannondale siktar tydligen på elcyklister, som vill färdas bekvämt och säkert till vardags, till jobbet och alla möjliga andra ärenden.

Cannondale har inte snålat med utrustning och drivlina.

Vi tittar på modellen Adventure Neo EQ1 (bilden i topp på sidan), som vi bedömer är toppmodellen. Här hittar vi motorn Bosch Performance Line, som har upp till 65 Nm i vridmoment. Batterier är väl tilltaget med 625 Wh, vilket pekar på räckvidd upp till 16 mil, enligt Cannondale.

Batteriet är inbyggt i det grova ramröret. Alla modellerna är med öppen ram av unisextyp, alltså inte något högt insteg. 

Det är tio utanpåliggande växlar av typen Shimano Deore. Självklart är det hydrauliska skivbromsar. Och prislappen på EQ1 ser ut att ligga kring 45 000 kr enligt prisjämförelsetjänster.

Väljer man den enklare Adventure Neo EQ3 är drivsystemet Bosch Active Line Plus och batteriet på 400 Wh. Den hittar vi för drygt 33 000 kr via prisjämförelsetjänster.

Den finns även i en modell utan pakethållare och skärmar.


Adventure Neo EQ3

Läs mer