Bosch utökar stöldskyddet och förbättrar navigeringen

Björn Åslund

Björn Åslund

23 nov 2023


Bosch eBike Systems har uppdaterat sin eBike Flow-app för att förbättra stöldskyddet för elcyklar. Med nya funktioner som eBike-pass och stöldanmälan kan ägare enklare identifiera och snabbare rapportera en stulen cykel. 

Uppdateringen för eBike Flow-appen förbättrar inte bara stöldskyddet utan även navigeringen. Med den nya snabbmenyn på Ride-skärmen kan cyklister ändra sin destination under färd utan att behöva stanna eller ta händerna från styret. Nu är det också möjligt att lägga till fler stopp på rutten med ett enkelt knapptryck. Dessutom visar en ny höjdprofilgraf hur långt man har cyklat och vilka stigningar och nedförsbackar som återstår.


Den nya höjdprofilgrafiken visar tydligt det totala avståndet med alla höjdvariationer som ett linjediagram.

Utökar stöldskyddet

För att ge bästa möjliga skydd för elcykeln, utökar Bosch eBike Systems stöldskyddet för elcyklar med det smarta systemet i samband med uppdateringen av eBike Flow-appen. De nya funktionerna eBike-pass och stöldanmälan bidrar till att skydda elcyklar mot stöld genom att göra dem lättare att identifiera och snabbare att polisanmäla, detta genom enkel dataöverföring, skriver Bosch i pressutskicket.

Pass samlar information
Det digitala eBike-passet ger en översikt över all viktig information om elcykeln. Cykelägaren kan själv lägga till ytterligare egenskaper som identifierar elcykeln, som till exempel ramnummer, beskrivningar av specialfunktioner, dokument eller ett foto av elcykeln. Det innebär att ägaren har all viktig information nära till hands – och detta inte bara i händelse av stöld. eBike-passet ger även snabb information om exempelvis försäkringsbolaget eller cykelhandlaren har frågor.

Snabb hjälp i händelse av stöld
Med den nya funktionen Stöldanmälan i appen kan användaren enkelt markera sin elcykel som stulen. Funktionen guidar sedan användaren genom att svara på förinställda frågor för att fylla i den slutliga stöldanmälan. Det sparar tid och samlar in nödvändig information som tid, plats och händelsebeskrivning automatiskt från eBike-passet. Slutligen kan ägaren skicka den färdiga stöldanmälan som en pdf via e-post eller skriva ut den.


Med den förbättrade ruttplaneringen kan elcyklister enkelt lägga till sina egna stopp längs turen genom att trycka lite längre på valfri punkt på kartan eller välja ‘Lägg till destination’.

Läs mer