Bosch släpper ny drivenhet för e-MTB-racing

Björn Åslund

Björn Åslund

28 sep 2022

Bosch presenterar Performance Line CX Race Limited Edition, en ny drivenhet för e-mtb-cyklister. Drivenheten har utvecklats tillsammans med professionella cyklister och är Boschs lättaste drivenhet för ännu bättre cykelhantering och maximal prestanda.

Performance Line CX Race Limited Edition är en utvecklng av den sportiga motorserien Performance Line CX. Det nya race-läget har utvecklats exklusivt för den nya drivenheten och erbjuder assistans med upp till 400 procent av den egna trampkraften. Den extra kraften i Race-läget ska göra den enklare att passera stenblock, rötter och annat som kan dyka upp längs vägen. Dessutom kan Race-läget justeras i eBike Flow-appen och därmed ändra assistans-styrka, hastighet och vridmoment. 

Performance Line CX Race Limited Edition har utvecklats tillsammans med professionella cyklister och innehåller Boschs mångåriga erfarenhet från otaliga tävlingar inom e-mtb.

-Som passionerad e-mtb-cyklist vet jag hur smärta, ansträngning och spänning tar på lederna, och jag är stolt över att vi med vår teknik gör det möjligt för cyklister att tävla ännu mer framgångsrikt. Området e-mtb blir alltmer professionellt världen över, och vi stöder aktivt denna utveckling, säger Claus Fleischer, vd för Bosch eBike Systems, i ett pressmeddelande.

Lätt och sportig design

Bosch beskriver de nya drivenheten som en limited edition, den ska alltså finnas i begränsad upplaga. Vad det betyder framgår inte av pressmeddelandet.
 Men pressmeddelandet berättar att den ska installeras i de bästa e-mtb-modellerna. Med en vikt på 2,75 kg är den den lättaste drivenheten i Bosch-portföljen, vilket optimerar hanteringen av cykeln på krävande leder. Den utmärker sig även i sin design då magnesiumkåpan har en särskilt motståndskraftig, grafitgrå metallfinish som sticker ut visuellt från andra drivenheter.

Med ett vridmoment på 85 Newtonmeter ger den maximal kraft för acceleration i alla situationer. Även vid trampfrekvenser på över 120 varv per minut ger den kraftfulla motorn ordentlig assistans. Den möjliggör sportig cykling över långa etapper och snabba sprintar.

Läs mer