Bosch elcykelsystem firar 10 år

admin

admin

31 jan 2021

27-06-2019/ Bosch eBike System som ligger bakom Bosch elmotorsystem firar nu tio år. Utan tvekan har Bosch mittmotorsystem haft stor betydelse för utvecklingen av elcyklarna.

Bosch har under dessa tio år utvecklats till den kanske största leverantörer av mittmotorsysten. Det är väl endast Shimano som kan vara den alternativa ledaren inom mittmotorer med sina Steps-system. Men först med mittmotorer var definitivt inte Bosch. Redan i 1993 var Yamaha igång med en cykel med mittmotor, enligt Yamaha själva den första i världen. Den drevs med blybatterier vilket gav cirka 20 km körsträcka.

Men åter till jubilaren Bosch, som uppmärksammas bland annat av tyska EbikeNews i en artikel som berättar om utvecklingen under dessa tio år. Mycket av informationen finns också på webben hos Bosch eBike Systems.

Bosch eBike Systems var i början 2009 en start-up inom i Bosch-koncernen. Man fick utvecklingsstöd från övriga koncernen och använde dess kompetens: batteritekniken för trådlösa elverktyg och elmotorer, elektronik och sensorer från bilindustrin. Den unga lilla nya enheten drevs av tron på elcykelns framgång.

-För tio år sedan började vi med en handfull anställda som trodde på elcykeln. Det drevs av entusiasm och mycket personligt engagemang, säger Claus Fleischer, VD för Bosch eBike Systems.

EBikeNews radar upp milstolpar i utvecklingen:

Den första prototypen som visades redan 2009. Den första officiella presentationen av ett färdigt system gjordes 2010 vid Eurobike-mässan.

2013 såg produktlinjerna Active och Performance dagens ljus, och det fortsätter att utvecklas.

Läs mer…

https://ebike-news.de/jubilaeum-10-jahre-bosch-e-bike-antriebe/182064/
https://www.bosch-ebike.com/en/service/about-us/

(Foto: Bosch)

Läs mer