Bosch drar tillbaka uppdatering för Kiox 300

Björn Åslund

Björn Åslund

13 nov 2022

För några dagar sedan släppte Bosch en uppdatering till displayen Kiox 300, som gav en rad nya funktioner. Nu visar det sig att uppdateringen kan ge allvarliga problem med motorsystemet, bland annat att det kan bli obrukbart, rapporterar Ebike-news.de.

För att hjälpa eBike-cyklister att lättare nå sin destination har Bosch eBike Systems förbättrat displayen Kiox 300 med nya efterfrågade funktioner. Däribland navigering, import av turer, ny träningsinformation och växlingsrekommendation, var beskedet tidigare. Uppdateringen skulle kunna laddas ner kostnadsfritt genom eBike Flow-appen.

Bosch eBike Systems har bekräftat problemen med uppdateringen. Kiox 300-uppdateringen är inte längre tillgänglig för elcyklister med en smartphone med Android-operativsystemet. Tillverkaren medger problem med uppdateringen som publicerades i onsdags. Det sägs ha helt blockerat drivsystemet för vissa användare som laddat ner den nya firmwaren till sin elcykel via Flow-appen. Att köra med elektrisk pedalassistans var inte längre möjligt efter den förmodade uppdateringen.

Enligt Bosch eBike Systems påverkar det här problemet endast beröra användare som har utfört uppdateringen ”Over the Air” (OTA) via Android version 1.9.3 av Flow-appen. Tillverkaren anger ospecificerade anslutningsproblem som orsak och ber de berörda användarna om ursäkt för de problem som har uppstått, skriver Ebike-news.de.

Källa:

https://ebike-news.de/bosch-kiox-300-smart-system-jetzt-mit-navigationsfunktion/207869/

Läs mer